Jak vybrat PVC (lino) podle třídy zátěže

JAK SE ORIENTOVAT V UVEDENÝCH TŘÍDÁCH ZÁTĚŽE PŘI VÝBĚRU PVC (LINA) PODLAHY?

PVC a vinylové podlahové krytiny jsou k dispozici v různých třídách zátěže, což uvádí, jak jsou vhodné pro různé úrovně zatížení v bytovém, komerčním a průmyslovém prostředí. Tyto třídy pomáhají určit, jakou zátěž do zvoleného prostoru zvolit.

Třídy zátěže jsou obvykle označeny čísly 21, 22, 23, 31, 32, 33, 34, 41, 42 a 43. Číslo označuje úroveň zátěže, kde vyšší číslo značí vyšší zátěžovou kapacitu.

 TZpvc

A JAKÁ ZÁTĚŽ JE TA VAŠE?

Třída zátěže 21 - Domácí lehká zátěž: Tato třída je vhodná pro místa s nízkým provozem, například ložnice, pokoje pro hosty nebo minimálně zatěžované obývací pokoje, nebo jiné prostory s velmi nízkým bytovým zatížením. Tato třída zátěže se také využívá jako přechodné řešení podlahové krytiny z důvodu nízké pořizovací ceny.

Třída zátěže 22 - Domácí střední zátěž: Tato třída je vhodná pro běžně používané obytné prostory, jako jsou středně zatěžované obývací pokoje, více zatěžované ložnice a méně zatěžované kuchyně. Tato třída zátěže se také využívá jako přechodné řešení podlahové krytiny z důvodu nízké pořizovací ceny.

pvc21

Třída zátěže 23 - Domácí velká zátěž: Tato třída je určena pro oblasti s vyšší frekvencí chůze a používání v bytových prostorech, jako jsou vstupní haly, více zatěžované obývací pokoje, chodby a pokoje. Prostě všude tam, kde by mělo PVC už vydržet o něco více.

Třída zátěže 31 - Komerční lehká zátěž: Tato třída je vhodná pro více zatěžované bytové prostory, jako je obývací pokoj, chodba, hala a také pro méně zatěžované komerční prostory, jako jsou například malé kanceláře nebo hotelové pokoje.

pvc23A

Třída zátěže 32 - Komerční střední zátěž: Tato třída je vhodná pro vysoce zatěžované bytové prostory, nebo pro středně zatěžované komerční prostory, jako jsou středně velké kanceláře (např. pro 4 lidi) malé obchody nebo malé restaurace. Tato zátěž je také vhodná pro schody do bytových prostor.

Třída zátěže 33 a 34 - Komerční velká zátěž: Tato třída je určena pro vysokou komerční zátěž, jako jsou veřejné prostory s velkým provozem, větší kanceláře ( např. pro 10 lidí) nákupní centra se středním provozem a vysoce zatěžované bytové prostory včetně schodů.

Třída zátěže 41 - Průmyslová lehká zátěž: Tato třída je vhodná pro oblasti s nízkým až středním provozem v průmyslovém prostředí, jako jsou vysoce zatěžované kancelářské prostory, více zatěžované obchodní prostory, letištní prostory, Jedná se o oblasti, kde je potřeba odolnost vůči většímu mechanickému opotřebení, do této oblasti může patřit i extrémně zatěžovaný bytový provoz s početnou rodinou a domácími mazlíčky včetně schodů.

pvc32

Třída zátěže 42 - Průmyslová střední zátěž: Tato třída je určena pro středně zatížené průmyslové prostředí, kde je vyšší frekvence chůze, manipulace s vozíky a lehký pohyb nábytku a vybavení, vysoce zatěžované kancelářské prostory, obchody, restaurace, letištní prostory s velkou fluktuací lidí.

Třída zátěže 43 a 44 - Průmyslová velká zátěž: Tato třída je vhodná pro průmyslové prostory s extrémním zátěžím, nebo pro extrémně zatěžované obchodní prostory, velká kancelářská centra. V tomto prostředí může docházet k extrémní fluktuaci lidí, časté manipulaci s nábytkem, vozíky a jinou manipulační technikou.

pvc42 

V případě, že si i tak nejste jisti vhodnosti výběru vaší požadované zátěže, kontaktujte nás, rádi vás navedeme k vhodnému výběru.

 

Když podlahy, tak Plotz!