Můj dům, můj hrad

Čeká vás rekonstrukce, stavíte nebo si plánujete, jak bude váš nový interiér vypadat? 

Volba jedinečného stylu domácnosti tvoří z vašeho domova skutečně váš hrad. Každý krok procesu stavění vašeho domova je cestou k pohodlí, jedinečnosti a hlavně vytvoření si domácího prostředí přesně podle vašich představ. 

 

Vybrat správnou podlahu, je jako položit základy pro vizuální identitu vašeho domova. Díky té pravé podlaze získá váš interiér pocit soudržnosti a ucelenosti. Podlahy zároveň hrají důležitou roli v tom, jak bude působit celý váš interiér. Slouží jako základ pro celkový design, od kterého potom můžete odvíjet styl nábytku a barvu nábytku, nebo barvu zdí. Takže čím začít a jak vlastně správnou podlahu vybrat?

 

🔑Podlaha je základ 🔑

Volbou kvalitní podlahy si zároveň zaručíte jejich dlouhodobost. Materiál, který ani po desítkách let neomrzí je dřevo. Dřevěné podlahy jsou skvělou volbou, jak propojit svůj domov s přírodou. Jsou ekologicky šetrné a recyklovatelné. S postupujícími lety dřevěná podlaha stárne důstojně a s každým škrábancem (nehodou) a nedokonalostí přidává vašemu domovu jedinečný charakter.

můj dům, můj hrad dřevěné podlahy

 

PVC

PVC se vyrábí z pružného syntetického materiálu, který svou vizuální napodobeninou dřeva tvoří vhodnou, levnější alternativu ke dřevu skutečnému. Design PVC může být také ve stylu dlažby, betonových či kamenných vzorů. Podívejte se na náš e-shop a vybírejte z mnoha variant PVC v metráži.

 

Ekologické linoleum - marmoleum

Linoleum je vyrobeno z přírodních materiálů a přírodních obnovitelných zdrojů. Nejčastější nabídka je v sytých barvách, nebo melírovaných dekorech. Je tedy ideální volbou například do nízkoenergetických či ekologických domů. Pokud ale chcete věrnou napodobeninu dřeva, vybírejte raději z PVC, u něhož se dekor vyrábí procesem tisku a výsledek je věrohodnější.

můj dům, můj hrad pvc

 

Koberce

Kouzlo koberců spočívá nejen v jejich vizuální přitažlivosti, měkkosti ale také v jejich schopnosti absorbovat zvuk. Jemné hučení kroků, smích milovaných, všechno nachází útočiště v objetí koberců. Vybírejte je vždy podle velikosti, ale i podle barvy nebo stylu, který máte v domácnosti zavedený. V ideální barevné kombinaci pak dokáží komplimentovat vašemu stylu interiéru a přidat mu na stylu a charakteru.

 

Koberce z vašeho domova udělají rázem oázu odpočinku. Vstát ráno pravou nohou z postele a šlápnout na měkký koberec, je ideální kombinací jemného pocitu a radosti pro začátek dne.🥱

 

Pokud se necítíte na kompletní renovaci podlahy, ale chcete váš prostor pod nohami vylepšit, ideálním řešením je instalace kusových koberců. Hodí se pod konferenční stolky, k posteli nebo do dětského pokoje, kde vytvoří pohodlný prostor pro hraní, a zároveň nabídne tepelnou izolaci tak, že dítěti nebude od podlahy zima.

můj dům, můj hrad koberce

 

A co nám z toho plyne?

Materiál, barva, ale i textura mohou významně ovlivnit vizuální přitažlivost prostoru. Kombinujte barvy podlahy tak, aby utvářely kontrast s nábytkem. Světlou podlahu doporučujeme pokládat do místností s menším přísunem světla, aby prostor opticky prosvětlila.☀️

 

📖Jak může podlaha svým materiálem, barvou nebo vzorem ovlivnit optickou velikost prostoru, si můžete přečíst na našem blogovém článku.

 

Ke zkrášlení vašeho domova opravdu stačí tak málo, jako je správná volba podlahové krytiny. Inspiraci naleznete na našem e-shopu, nebo se za námi zastavte osobně ve Slatiňanech, kde vám s výběrem rád pomůže náš odborný personál. 

 

Když podlahy, tak Plotz