Jak na schody z PVC svépomocí

Zvažujete odvážný krok a chcete si sami zakoupit a položit PVC na schody? Nebojte se, i když to může být výzva, jsme tu, abychom vám co nejvíce pomohli! Poskytneme vám užitečné rady, tipy a pokyny, abyste byli úspěšní ve svém samostatném projektu. Společně zdoláme tuto výzvu a vaše schody získají nový, oslnivý vzhled. Pusťte se do toho s důvěrou, ať se vám to povede na jedničku!

SPRÁVNÝ VÝBĚR

Zaměřte se na pevné PVC, které dokáže vydržet i "botní teror" na schodech! Zapomeňte na průrazné kamínky a nechť vaše PVC vydrží i neúprosné chodidlo. Volba zátěžového PVC je jako ochranný štít pro vaše schody - žádné kompromisy, jen trvanlivá odolnost se špetkou vtipu!

Posaď se do křesla a v pohodlí si vyberte z naší nabídky tady.

ROZMĚR

Přesným zaměřením a výpočtem se vyhnete nepříjemným "prořezům" a neúspěchům! Tím, že pečlivě odměříte schody a zohledníte případné proměnlivé okolnosti, jako je prořez, budete mít jistotu, že váš nákup materiálu bude přesně ten správný. A pokud se i přesto něco nepovede, nezapomeňte, že v každém neúspěchu se skrývá lekce a zdroj dalšího úspěchu!😊

 

PŘÍPRAVA PODKLADU

Udržujte podklad na schodech v čistotě, suchu a hladkosti, aby váš materiál po instalaci neodhalil žádné nečekané "překvápko". Bez ohledu na to, zda jste zakoupili silnější PVC, nemůžete přehlížet důležitost správného podkladu. Až začnete po schodech chodit, nenechte se překvapit tím, co by se mohlo objevit. Proto je rozumné myslet na podklad již při nákupu PVC a třeba si pořídit i opravnou stěrku. Pamatujte, že příprava je klíčem k trvanlivosti a spokojenosti!

Budete oblékat nejen schody, ale i podlahu? Pak byste se mohli začíst do článku na našem blogu Jak správně připravit podklad.

PŘÍPRAVA PVC

Připravte se na instalaci jednotlivých kusů PVC, které budou nejen vhodné pro nášlap schodů, ale také pro jejich estetický vzhled. A abyste si svou práci usnadnili, nezapomeňte na tohoto skvělého pomocníka-nůž! Bude vaším nejlepším společníkem při přesném a přizpůsobivém střihu PVC. S tímto nožem budete mít všechno pod kontrolou a instalace PVC bude hračka!

NEZBYTNÍ POMOCNÍCI

✅Přicházíme s tipem na správné lepidlo pro přilepení vašeho PVC. Zvolte si lepidlo, které bude odpovídat vašemu výběru PVC. A možná právě  toto je to správné lepidlo pro vás ECO Disperzní lepidlo.

S tímto lepidlem budete mít jistotu, že vaše PVC bude pevně přichycené a schody budou vypadat skvěle. Nezapomeňte si vybrané lepidlo přidat na svůj seznam nákupu a můžete se pustit do práce s plným sebevědomím!

✅Nebo můžete zvolit toto lepidlo Fix 400

Fixační lepidlo BRALEP FIX 400 je určeno pro upevnění a opětovné sejmutí PVC, CV a textilních podlahových krytin v interiérech. Je vhodné na savé i nesavé podklady. Zabraňuje klouzání a pohybu podlahových krytin, usnadňuje pozdější sejmutí krytiny bez porušení podkladu. Umožňuje fixovat parotěsné krytiny na nesavé podklady. Krytina se pokládá na dokonale zaschlé lepidlo. Lepidlo není určeno pro prostředí s častým působením tekoucí nebo kondenzované vody.

✅A ještě toto 50 plus "Zachovejte opatrnost: Lepidlo pro světlé dekory PVC - Nechť se barvy sladí bez zbytečných překvapení!"

Alkaprén 50 plus je kontaktní chloroprénové rozpouštědlové lepidlo určené na lepení savých materiálů s nesavými (např. pryž, useň, dřevo, textil, beton, korek, umakart, plsť, keramické dlaždice apod.)

Čím budete nanášet lepidlo?

Vhodným nástrojem pro aplikaci lepidla je tato stěrka, plochý štětec nebo tento váleček určený na podlahy. Tyto nástroje umožní rovnoměrné a precizní rozložení lepidla na povrch PVC. S tímto správným nástrojem budete mít kontrolu nad aplikací lepidla a zajistíte optimální spojení mezi PVC a podkladem.

Stěrka A2

Stěrka A2

Štětec plochý 50mm

Štětec

Nylonový váleček

Nylonový váleček

Montáž

MONTÁŽ PRO DOKONALÝ VZHLED

Vše máte připravené? Skvěle, nyní je to na vás! 😊Vložte PVC do lepidla a důkladně odstraňte vzduchové bubliny a vyhlaďte celý povrch. Tímto způsobem se PVC pevně spojí s lepidlem a zaručí se skvělá adheze. Buďte pečliví při této fázi, abyste dosáhli dokonalého výsledku. Teď stačí jen trocha vašeho umu a schody se promění v elegantní a stylový prostor!

 

BEZPEČNOST A OCHRANA

Nezapomeňte na schodovou hranu, která je klíčovým prvkem na schodišti. Nejen že chrání samotný schod před poškozením a opotřebením, ale také výrazně přispívá k vaší bezpečnosti. Díky schodové hraně se minimalizuje riziko uklouznutí a poskytuje vám lepší stabilitu při pohybu po schodech. Nezapomínejte na tuto nedocenitelnou součást a zajistěte si s ní klid a jistotu při každém kroku!

Schodová hrana PVC, gumová hrana na schody

Schodová hrana PVC 1891

Různé barvy a délky
Lišta na schody, schodová hrana

A 38 Schodová lišta

Šroubovací
Schodová hrana samolepící

A 36 Schodová lišta

Samolepící

DOKONALÝ DOJEM

Poslední úprava, která udělá dojem je obvodová lišta. Je jako třešnička na vrcholu vašeho schodiště. Lištování je ochrana, krása a šikovnost v jednom! Zkrášlete své schodiště pomocí lišty a užívejte si čistoty a estetiky. Vyberte si z široké nabídky tady a přidejte svému schodišti ten správný šmrnc.

 

DOKONČENO?

Skvělá práce! Gratulujeme vám! 😊 Nyní je důležité nechat lepidlo dostatečně vytvrdnout alespoň po dobu 24 hodin, abyste zajistili pevné přichycení PVC a dlouhodobou krásu vašich schodů. Držte se této rady a budete mít skvělé výsledky, které vám budou sloužit po mnoho let!

 

ZÁVĚREČNÝ TIP

Máte-li jakékoli pochybnosti ohledně instalace PVC schodů sami, nebo se cítíte lépe, když na to máte profesionála, nebojte se vyhledat pomoc svého podlaháře nebo se obrátit přímo na nás. Důležité je, aby výsledek byl bezchybný a vy jste se cítili spokojeni a bez starostí. Vaše pohodlí a spokojenost jsou pro nás na prvním místě! Informace o našich montážích najdete tady.

 

Vaše PODLAHY PLOTZ

 

Ukázku z našich realizací schodů a nejen z PVC najdete zde.